MMMMMM Deilige iskrem cupcakes med peanøttganache.
For å gjøre det veldig enkelt: Du trenger en poste toro brownies (eller om du har din egen oppskrift du liker å bruke) fyll formene 1/4 fulle og stek etter anvisning.
Når browniesen er avkjølt fyller du opp formene med is men la det være 1 cm igjen til toppen.
Hjemmelaget kaffe-iskrem:
2dl kremfløte
2,5dl h-melk
1 eggeplomme
90g sukker
1 ts vaniljesukker
1ss sterkr avkjølt espresso
evnt litt revet sjokolade...
Pisk kremfløten nesten stiv og la stå.
Visp alt de andre godt sammen ,og vend inn i kremen...
Jeg har ismaskin så min ble grei konsistens å fylle oppi formene etter 40 min,. Dersom du ikke har ismaskin, setter du isen i fryseboks og rører om 1 gang i timen til den er frossen,slik at den blir luftig.. Når den er frossen e\\, men likevel myk kan du fylle oppi formene og sette alt i frysen i noen timer.
Peanøtt sjokoladeganache:
250 g melkesjokolade
3/4 cup (amerikansk mål.finnes på de fleste litermål) kremfløte
1/3 cup peanøttsmør.
Varm opp kremfløten i en panne, men ikke la det koke opp.
Finhakk melkesjokoladen og ha i sammen med peanøttsmøret. -Rør til en jevn røre.
La ganachen stivne i 10-15 min før du fyller opp formene helt til toppen...
Sett i frysen ca 30 minutter, så kan du servere de.... NAM NAM...
2 kommentarer:
dette ser så fristende ut at det skulle ikke vært lov! :-)
Åh, som jeg gleder meg til å smake en sånn en!!! Stram diett en ukes tid nå, så er jeg klar!!! :D
Legg inn en kommentar