søndag 11. mars 2012

Deilige vaniljeboller

Dette er favorittbollene mine og har vært det helt fra jeg var liten! Oppskriften er den samme mamma alltid har brukt og når ungene var små fikk jeg alltid spm fra foreldrene som var med i besøkene om jeg ikke kunne lage disse!!!

De er virkelig deilige, luftig bolledeig med masse deilig vaniljekrem gjemt inni bollen!


 Oppskrift:
50g gjær
200g smør
4 dl H melk
1 dl sukker
1/4 ts hornsalt
1/4 ts salt
1 egg
13-14 dl hvetemel

smelt smøret og ha i melken og varm blandingen opp til 37°
bland alt det tørre med 1L av melet og ha i melke/smørblandingen.
Tilsett siste rest av melet litt og litt til deigen slipper bollen, da er den ferdig....den skal være ganske myk, men ikke klissete.
Deigen skal ikke heves før kjevling

Del deigen i to og kjevle ut et stort rektangel, så tynt som du klarer, men uten at den sprekker.
Bruk pizzaskjærer og del rektangelet opp i ruter på ca 10x10cm.
Ha på en god klatt med vaniljekrem (dersom du ikke lager den selv anbefaler jeg  FREIA sin, den er så mye mer smak i enn piano sin!
brett hjørnene inn og klem alle skjøtene sammen slik at bollen blir tett, 
Snu opp ned oppi en muffinsform (det går fint an å legge rett på bakepapir også)
Dekk med plast og håndduk og la heve i 1 time

Pensle med pisket egg og strø på perlesukker
Stek på 250° midt i ovnen i 8-10 min


Nam nam..... men pass på! Vaniljekremen er VELDIG varm med en gang de kommer ut fra ovenen..... 


1 kommentar:

Anonym sa...

Mine favortittboller over alle boller. Gode minner fra da jeg var ung tante og barnevakt:)

Klem, tante A.