fredag 16. mars 2012

Vårruller


Inspirert av en kamerat måtte jeg prøve å lage vårruller.  Jeg har alltid elsket vårruller og bestiller det hver gang vi er ute og det står på menyen.
Hadde jeg visst hvor enkelt det var, hadde jeg gjort det for mange år siden!!

Når man googler oppskrift på vårruller kommer det opp tusenvis av måter og lage de på, og min måte blir bare en av de, men de ble i alle fall veldig gode!

du trenger:
1 kg gulrøtter
1/2 hodekål
4 fedd hvitløk
3/4pg glassnudler
4 pk svinekjøttdeig
2 pk svinebuljong (grønn pakke med liten skje som følger med fra internasjonale matvarebutikker)
2 pk a 50stk vårrullpapir
Grovrasp gulrøttene
hell kokende vann over glassnudlene og la de trekke noen minutter til de er myke. klipp de da opp i ca 5 cm lange strimler.
skjær hodekålen opp i tynne fine strimler

kjøttdeigen bør stekes i 2 omganger, så finhakk hvitløken og del i 2 like deler. 
stek sammen med 2 pakker kjøttdeig og ha i 2/3 pose med svinebuljongen,
ha i halvparten av gulrøttene, kålen og glassnudlene, stek litt og hell over i en bolle.
Gjenta med de to siste kjøttdeigene og resten av grønnsakene.
Vårrullpapirene tas opp fra frysen en times tid før bruk, da tiner de nok til at du klarer å dele de fra hverandre 


Plasser en god skje med fyll over ene hjørnet. brett så hjørnet over fyllet, så sidespissene inn over fyllet og rull de sammen. Endehjørnet pensles med litt pisket egg får du ruller den helt sammen
Av denne oppskriften får du ca 80 vårruller. Stek/friter så mange du ønsker og frys resten rå! Da smaker de helt nylaget når du tar de opp av fryseren og friterer de..

Bruk en olje uten smak (fityrolje, rapsolje eller peanøttolje) og friter på ca 170° i 4-5 minutter til de har fått en fin gylden farge. Legg de på en rist dekket av tørkepapir la de renne av litt. Du kan holde de varme i ovnen på 60-70° til du har stekt alle du skal servere/bruke.

Server med ris og sweet chilisaus og soyasaus.





Ingen kommentarer: