torsdag 24. mars 2011

Se så søt!!!


Denne lille gutten skal snart bli våres!! Han er en 6 uker gammel Ragdoll, og kommer fra Gerd Inger Lauvås Wickmann i Skien.
Da den fantastiske pusen vår gjennom 9 år døde for en liten stund siden, var vi alle enige om at vi ønsker oss en ny katt i familien.
Zara var en ganske unik katt, som trivdes best inne sammen med oss. Han kunne dilte etter oss ute på tur, ville sove sammen med ungene om natten, visste hvem han skulle vekke på natten for å få mat eller gå ut (Bortskjemt, JA) Han ble rastløs hvis ungene var bortreist og gikk og leitet fra rom til rom... Så å få en ny katt vil nok aldri bli det samme, men Ragdollens natur er veldig lik Zaras:
Ragdoll har sin opprinnelse fra USA, den er en muskuløs og stor katt, en av de største tamkattrasene. Den utvikles meget langsomt (variansjon på ulike linjer), og kan forsette å vokse langt etter sin treårsdag. Ragdollen kalles ofte for "Filledukke" pga evnen til å slappe helt av når den blir løftet opp, derfra dens navn - Ragdoll = Filledukke. Rasen ble godkjent i USA i 1969 og kom til England i 1982.

Ragdollen sover ofte på rygg med både bak- og framben til siden. Den er en perfekt innekatt med sitt rolige og tilgivne vesen. Rasen er bedagelig og ganske lat, den vil helst mosjonere minimalt, men på en annen side er den ikke en typisk "prydkatt". Ragdollen er meget nyskjerring og ønsker å være med på alt hva man foretar seg. Til forskjell fra andre katteraser ligger den ikke høyt og observerer men gjerne midt på gulvet eller vedsiden av husmor eller husfar slik at den ikke går glipp av noe. Ragdollen elsker å få kjærlighet og kos fra sin familie og gir mye kjærlighet tilbake. Den er som oftest ikke en typisk fang-katt, selv om den ofte kommer i fanget og hilser på så vil den helst ligge ved siden av sine familiemedlemmer.

I det store og hele er Ragdollen en meget trivelig, intelligent og lat katt som krever masse kjærlighet og oppmerksomhet fra sine eiere. Den kan bli meget ulykkelig om den må være mye alene uten selskap, er man borte store deler av dagen bør man skaffe en annen katt som selskap.

Ragdollen er en innekatt, dette er ikke ensbetydende med at man ikke kan ta katten med seg ut om man er sammen med den. Mange Ragdoll elsker å utforske ute i naturen og faktisk også klatre i trær. Sørg for å være sammen med din Ragdoll om den skal være ute, den kan også lære seg å gå i bånd.

Som alle maskede katter blir de født helt hvite. Fult utmasket er den i 3-4 års alderen.

Ragdollen vokser lenge og i rykk og napp. Når man tror han har en perfekt proposjon på katten vokser den noen centimeter på lengden og blir smal i kroppen og i ansiktet. Ett par uker etter kan den se bra ut igjen, for atter å ha en merkelig utvikling. Noen ganger kan man undre seg om "slyngelalderen" ingen ende har. Når katten er ferdig utvokst veier hokattene mellom 3,5-5,5 kilo og hannene ca 6-9 kilo.

Fernando sammen med søsteren sin<3


Vi gleder oss masse til å hente lille Fernando i mai:)

Ingen kommentarer: