søndag 25. september 2011

Endelig kvitt furugulvet!!

I de 3 årene vi har bodd i huset vårt, har det irritert meg at gulvet i kjellerstuen var lakkert furugulv. Da vi overtok huset var det meste av vegger og tak i furu og 90 talls mørke farger. Vi malte alt i eggehvit, noe jeg fremdeles er fornøyd med, men gulvet i kjelleren var lakkert og vi hadde ikke råd til nytt gulv, og trodde det var vanskelig å male/beise/olje el....så det ble stående urørt.
Slik så det ut da vi kjøpte:

Og slik så  det ut etter vi fikk malt tak og vegger:

Som dere ser, mye bedre, men gulvet ødelegger hele stemningen!Forrige uke tømte vi hele kjellerstuen, og var klar til å pusse ned hele gulvet for å male det hvitt, eller grått. Gubben skulle hente slipemaskin, mens jeg fikk beskjed om å reise å kjøpe malingen jeg ville ha:)
På intriøren på Os spurte jeg hvilken maling de anbefalte til gulv og svaret var klart: Tre stjerner gulvmaling! og det beste av alt: Man trenger hverken pusse ned gulvet , grunne eller lakke. Matt ned lakken med et pussebrett, mal 2 strøk -og ferdig!!! Malingen fester seg tilogmed på laminatgulv! Jeg ble så glad der jeg stod at jeg nesten stod og hoppet... he he.- og mannen ble enda gladere, han slapp jo å pusse, grunne og lakke...
Torsdag malte han et strø, og fredag siste strøket og vips ble kjellerstuen helt ny!

Ble det ikke fint??

Det står på malingspannet at det er brukstørt etter 24 timer, men vi har valgt å vente noen dager med å møblere det igjen for at det skal herde helt. Men på tirsdag skal vi på Ikea og shoppe.... gleder meg til å vise dere den nye kjellerstuen når den er helt ferdig.

Ha en fin ny uke! 
Klem
Monica 

3 kommentarer:

KRISTIN - Vingesus og Julebrus sa...

Oj, så gode nyheter for alle med mørke, lakkede tregulv, eller laminatgulv!! Nå skal ikke vi bo her så veldig mye lengre, men det skal jeg jammen huske på når vi skal flytte om 3/4 år.

Kjellerstuen deres ser trivelig ut, og blir noe enda lysere og finere nå: )

-Kristin-

"En Vintage Drøm" sa...

Skikkelig tøff gutt det du har der ;p

Hvite Fjær sa...

Dette ble jo kjempebra ;)

Kanskje ett håp i fremtiden om hvitt gulv:))

Ha en fin mandag.
klemmer