tirsdag 22. februar 2011

Tovet cowboyhatt

Nå blir det kanskje litt mye cowboy her,med tanke på forrige innlegg,men jeg kunne ikke dy meg da poden fikk nye klær til bursdagen sin av onkel og tante.

Ingenting er bedre en prosjekter som går rimelig raskt. Mine tidligere hekleprosjekt har strukket seg over år, og da er det gøy med noe som er ferdig på 2 kvelder.

Her er prosjektet ferdig heklet.-Ikke mye som minner om en cowboyhatt akkurat!
Oppskriften jeg brukte som uttgangspunkt fant jeg på garnstudio. HERjeg økningen fra toppen til den ble så stor som jeg ville ha den.
Siden denne hatten skulle være en gøy lue for 1 åringen å bruke ute, trengte jeg øreflapper. Jeg tok opp 13 masker litt lengre bak enn midt på luen og heklet 7 omganger før jeg minsket og felte av.

Så var det tovingen da!!! Jeg har kun tovet 1 gang i mitt liv, og det var etter aller første sesongen av blåfjell. Da laget jeg en blånisselue til jentungen min:)

La luen i vaskemaskinen (toving for hånd fristet ikke) sammen med 2 gamle håndklær som ikke loer. Dette er viktig for å skape friksjon i ulltrådene, slik at de tover seg sammen. Husk også vaskemiddel for ull.....Mange bruker grønnsåpe,men jeg har hørt at dette kan ødelegge vaskemaskinen!
I tillegg hadde jeg også en kork med tøymykner.

Etter en runde på 40 grader vanlig vask hadde den tovet en del,men var fremdeles for stor, så jeg gjentok samme prosessen en gang til.
Denne gangen satt den som et skudd. Måtte bare strekke den litt i lengden og så festet jeg sidene opp med nåler og lot den tørke i fasong.
Brettene oppe har jeg sydd sammen innvendig for å holde på fasongen, og kantene er også sydd fast.

Matheo gikk stolt rundt i stuen med ny hatt idag:)
så gikk han inn i solnedgangen!!!

2 kommentarer:

Liv sa...

Så utrolig stilig Monica!! jeg skal lære meg å hekle en vakker dag :)

Klem Liv

Monica sa...

Jeg skal love deg at jeg ikke KAN hekle... Denne hatten er laget kun av festemasker(?) og på garnstudio har de en egen hekleskole med bilde og forklaring på hvordan man lager forskjellige masker!!!
Heklenål nr 6 og ullgarn fra Nille, så kostet denne hatten ca 30kr!!