lørdag 5. februar 2011

Lørdagskos

I en famile på 6 skal jeg love dere at det IKKE er lett å lage en middag som alle er fornøyd med.... Til vanlig er det ingen kjære mor, det vi lager må alle spise. En dag er det noe en liker, neste dag er det noe en annen liker med kanskje ikke andre.Men i helgene prøver vi å finne på noe alle synes er like godt slik at middagen blir en kosestund. Ett av favorittprogrammene våre er 4 stjerners middag, og ungene elsker å være med å lage mat....

Idag har vi laget pepperbiff med ovnstekte krydderpoteter, stekt brokkoli/løk/champigningmix og bernaise...
Servert med ett glass rødvin eller mozellPepperbiffen stekes på sterk varme i stekepanne med olje til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider, (ikke stek mer enn 2 biffer om gangen, slik at stekepannen ikke mister for mye varme) deretter legger du de i en ildfast form og setter den i stekeovn på 120° i ca 15min (litt avhengig av hvor tykke de er og hvor mye du vil ha de stekt)

Krydderpoteter:
Del potetene i båter, er de ikke altfor store kan du dele de i 4.
skyll av båtene før du legger de på en bakepapirdekket stekeplate med skallsiden ned (de skal altså ikke skrelles) sprinkle over en matolje og krydre med ønsket krydder... Her i huset tar ungene helt av og bruker det meste slik at man nesten ikke kan se potetene..av og til i meste laget. Jeg liker å bruke salt, pepper, chili, løkpulver, timian og litt paprikapulver.
220° i ca 40 min.

Brokkoli, løk og champignong skjærer jeg opp og steker med masse deilig smør!!

Bon apetit og god helg:)

Ingen kommentarer: