søndag 23. mai 2010

Devils food cupcakes.



Jeg har fått dilla på amerikanske cupcakes, og måtte bare prøve en oppskrift jeg fant på nett. Den heter Devils food, og er en veldig kjent amerikansk sjokoladekake oppskrift.
Jeg prøvde først en oppskrift,men det fikk jeg ikke til,men denne funket veldig bra.
Røren inneholder rømme og blir derfor veldig saftig og god.
Jeg valgte å fylle mine med sjokolade ganache, og jeg MÅTTE prøve meg på italiensk meringue buttercream som skrytes opp i skyene på nett....
Her kommer oppskriftene:


Devils Food cake -12 store cupcakes.
(det er viktig at ALLE ingrediensene er romtemperert)
1,2 dl smør
4,7 dl sukker
3 store egg
2 dl rømme
1 ts vaniljeekstrakt
4,7 dl hvetemel
2 ts natron
1/2 ts salt
0,6 dl bakekakao
2,3 dl kokende vann

krem smøret i en mikser slik at det blir mykt, tilsett sukker og rør hvitt og luftig.
- resten må gjøres for hånd og ikke med mikser!!!!
tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hver gang.
bland hvetemel,natron og salt og sikt halvparten i smør/egg blandingen, bland alt godt,men forsiktig så luften ikke forsvinner ut av røren.
Tilsett rømmen og vaniljeekstrakten, blandes godt men forsiktig.
Sikt i resten av melblandingen og bland dette godt inn.
Ha kakaopulveret oppi det kokende vannet, rør godt sammen før du heller det opp i røren og blander godt.
Røren er nå ganske flytende!!!

Hell i store muffinsformer (bruk gjerne papirformer plassert i muffinspanner)
Fyll formene 3/4 fulle og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 15 min. Kjenn med tannpirker om de er ferdige.
avkjøl på rist og fyll de med det du måtte ønske og pynt de med valgfri krem.




Jeg fyllte mine med sjokoladeganache:
2 dl kremfløte
200 gr kokesjokolade

kok opp fløten og hell over hakket sjokolade. La stå i 1 min før du beg å røre. Når alt er smeltet og blandingen er jevn, kan du sette den i kjøleskapet,men du må røre i den hvert 5. min
Når den begynner å stivne, kan du ha den i en sprøytepose, stikke tuppen inn i cupcakene og fylle så mye du måtte ønske.
Jeg lagde en liten topp oppå også, som kom under den hvite kremen.

Italiensk meringue buttercream.:
120 ml kaldt vann
530 ml sukker
2,4 dl eggehviter (ca 8 stk)
680 g usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt

(det er viktig at bollen og vispen er helt rene og fri for fett, ellers vil ikke marengsen bli stiv)

kok opp vann og sukker til 115 grader ( ca 7 min på middels varme)
stivpisk eggehvitene når sukkersirupen har kokt i 5 min og la de piske i ca 2 min til de er skummete og stive.
La mikseren gå for fullt mens du heller sukkersirupen i en tynn stråle fra pannen og rett ned i eggehviten.(ikke la den renne ned langs kanten på bollen)
Når alt sukkeret er hellt i, skal du nå ha en fluffy marengs..

la denne piske for fullt i 10 min slik at den blir nedkjølt nok til å ha i smøret.
Tilsett smøret (viktig at det er romtemperert) i små biter om gangen.
Når alt smøret er i, skal det være en jevn smørkrem. Dersom det ser ut som den har skilt seg, må du bare fortsette å piske, piske, piske. Dersom du fremdeles sliter, kan du sette bollen med vispen i kjøleskapet en stund før du pisken enda mer.
Ha i vaniljeekstrakten.
Du kan nå tilsette smaksaroma eller smeltet sjokolade for å sette smak på den..

For å være helt ærlig, synes jeg ikke denne kremen var det store... synes den var litt rar på konsistens, og litt smakløs selv om jeg tlsatte karamellaroma. Men de som smakte på cupcake'sene synes det var godt.....

Ha i en sprøytepose eller bare i en brødpose du klipper av tuppen på, og pynt så mye du vil:)

Bon appetit!!!

1 kommentar:

Anette sa...

Yummy!!! Du skulle aldri flyttet fra Barkaleitet, Monica!!! Eller.. Når jeg tenker meg litt om.. Kanskje det var like greit med tanke på vekten ;o) *hehehe*