fredag 24. juli 2015

Druesyltetøy


Et lite tips om noen vil prøve noe nytt!! 



Druesyltetøy er fantastisk deilig! Både på skiver -spesielt sammen med kremet peanøttsmør, og med ost og rødvin. 

Oppskriften er enkel! 
1kg druer
500g sukker, 
saften fra 1 sitron 
3ts Certo


Druene deles i to (fjern stener om du ikke bruker stenfrie druer) 

Druer, sukker og sitronsaft blandes og må stå på kjøkkenbenken i en time slik at saften trekkes ut av druene før de skal kokes.
Kok blandingen på svak varme i en time og bruk så stavmikser til å mose den, ikke så mye at det blir suppe men nok til at det ikke er store klumper. Tilsett 3 ts certo og kok i 10 minutter til. Hell oppi glass eller bokser og du har deilig syltetøy å kose deg med.
Har du ikke prøvd PB&J før er det nå på tide!! Ingenting gir meg mer sommerfølelse enn Druesyltetøy på peanøttsmørskive :) 

God sommer fra regnfulle Vestlandet!



1 kommentar:

Silje sa...

Ser utrolig godt ut! Sånn ca hvor lang holdbarhet er det på syltetøyet? :-)