søndag 6. juli 2014

Silhouette Cameo

Det er vel kanskje på tide med et lite blogginnlegg igjen:)
I dag vil jeg fortelle dere om min magiske maskin Silhouette Cameo! Den kan brukes til det meste og i det siste har jeg endelig hatt tid til å leke meg litt med den.

Silhouette er en elektrisk kuttemaskin du kan bruke til å skjære ut alt mulig i veldig mange typer media. Alt fra papir, vinyl, stoff, sukkerpasta og tilogmed metall-leirer.

Det fine med silhouette vs Cricut (en annen kuttemaskin) er at man ikke trenger å kjøpe design eller fonter i kassetter, alt av fonter man installerer på dataen, kan man skjære ut med maskinen. 
Man kan bruke egne bilder som man utlinjer og kutter og man kan finne alle mulige silhouetter ved å google det, eller bruke dingbat-fonter.. som  f. eks et rask google bildesøk på "swirl silhouette"
Alt dette kan hentes inn og brukes til å kutte ut på silhouetten.

Maskinen er enkel i bruk og programvaren er gratis å laste ned. Den virker like bra på mac og PC.
Hos Bikuben koster den kr 2690 


Jeg har brukt den til mye forskjellig, gamle innlegg finner du her: Silhouette ideer

I det siste har jeg laget dette: 
 4 åringen min "spiser" joggebukser til frokost, så det går i billige joggingser fra H&M
Disse er jo litt kjedelige, så her har jeg pimpet de litt med "heat transfer vinyl" eller t-skjorte vinyl.
Den første buksen laget jeg for å matche favorittcapsen hans og samtidig navnemerket jeg den på rumpa med tanke på barnehagen. Her har jeg brukt Silhouette sin hvite glittervinyl.
Bukse nr 2. Designet er fra Silhouette butikken der man kjøpe design ekeltvis for en grei pris, Her alle filene ferdiglaget og de forskjellige fargene er hver sine lag klar til å skjæres ut. Jeg har hatt abbonement der og betalt en viss sum i mnd og kunnet laste ned design verdt mye mer. 
Her byttet jeg ut originalteksten med navnet for å merke buksen i samme slengen.
Denne strykevinylen har jeg kjøpt på ebay.
Prins og Prinsessparty i barnehagen. Her brukte vi silhouette sin glittervinyl og lagde på en krone på magen og en ridder-prins på ryggen. På kronen brukte vi også noen stryke-på diamanter fra silhouette sitt "rhinestone- set" Kronen lagde jeg til Matheo sin 2 års dag. Her har jeg skjært ut bokstavene i stoff med Silhouettemaskinen, og så sydd de på kronen.


Bilen måtte også pyntes litt på:) Her er brukt bilvinyl Oracal 970

Favorittfilmen til meg og minsten er Frost og da måtte jeg lage en guttevenlig drikkeflaske fra filmen siden det meste er basert på Elsa og Anna,
Her har jeg også brukt bilvinyl.

Eldstejenta mi på 16, er reist til Roma i 5 uker som Junior leder (JC) på CISV leir.
Hun måtte jo også få med seg en pimpet drikkeflaske!Jeg er nok nødt å invistere i mer strykevinyl for det er utrolig gøy å sette sin egen lille prikk over i´en
på kjøpeklær. 2 kommentarer:

monika sa...

hei vil du fortelle hvor du kjøper vinyl?

monika sa...

hei vil du fortelle hvor du kjøper vinyl?