mandag 10. mars 2014

Chocolate chip cookie dough cheese cake eller stekt ostekake med kjeksdeigbiter og sjokoladeknapper


Denne oppskriften fant jeg på nett og bare måtte prøve!
I helgen ble minstejenten min 14, og da fikk jeg endelig en anledning til å prøve den.

Det er 4 elementer i den, kjeksdeigen med sjokoladebiter, bunnen  selve ostekaken, og garnityr
Vi begynner med kjeksdeigen:

Sett ovnen på 162 grader

Kjeksdeig:
  • 113 gram romtemperert smør
  • 1,25 dl sukker
  • 1,25 dl brunt sukker (trykk det sammen når du måler)
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker om du ikke har)
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 2,5  mini sjokoladebiter. (du finner i bakehyllene mini melkesjokoladebiter, jeg brukte disse)
  • 2,5 dl minisjokoladebiter til røren i tillegg + litt til servering så du trenger 2 poser!!

Rør sammen smør, sukker og brunt sukker.Ha i melken og vaniljeekstrakten.Rør i mel, salt og sjokoladebiter.Røren er litt klissete, men lag små kuler på størrelse med en liten cherrytomat og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Sett de ferdige kulene i frysen mens du lager resten av ostekaken.
bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com



Bunnen 6,25 dl digestive kjeks (ca 3/4 pakke)6 ss smeltet smør(jeg hadde også 1/2 ts kanel i)

Finknus kjeksene i små smuler (putt de i en pose og kjevle over de er en enkel måte)og bland de med det smelta smøret litt og litt til du klarer å forme den uten at den bare smuldrer opp.Trykk den ned i en 25/26 cm stor springform (som du kan åpne) bunnen skal være veldig tynn, og fortsett opp halve høyden av kakeformen. La den stå mens du lager ostekremen.
bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com/


Ostekrem

900gr Philadelphia ost (romtemperert)
2,5 dl sukker
4 store egg
1ts hvetemel
1ts vaniljesukker
2,5 dl rømme (jeg brukte sæterrømme)

På høy hastighet, mikser du sammen ost, sukker, egg og mel til en jevn blanding (få med alt i bunnen)

Ha i vaniljesukker og rømme og bland i akkurat lenge nok til at det er blandet sammen. Ikke overmix, for mye luft i røren kan føre til at kaken sprekker under steking!

Ha halve røren oppi kakeformen med bunnen, og bland inn de frosne kjekskulene og 2,5 dl sjokoladebiter i resten av røren.

Bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com/

Hell denne i formen og prøv å fordele kjekskulene rundt mens du heller slik at alle får en deilig liten bit med kjeksdeig (det er ganske mange kuler så det skal går fint)
Bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com/


Stek ostekaken på 162 grader, nederste del i ovnen i 1 time. Den skal disse litt i midten når den er ferdig.

Åpne stekeovnsdøren 10-15 cm på gløtt og la den stå en ekstra halvtime etter steking.

Sett på kjøkkenbenken og la den bli helt kald. ( må du sette den i kjøleskap før den er helt kald bør du ikke dekke den til for da vil kondensen gjøre den myk og "soggy"

La den helst stå til avkjøling over natten.

Garnityr.

1 pk kremfløte
1dl melis
mini melkesjokoladebiter

Pisk kremfløte og melis akkurat passe til at den den holder fasongen.
Server en god klatt med krem på hvert stykke og sprinkle med sjokoladebiter.
Kremen er med på å knekke den tunge ostesmaken .

Lykke til!!!








Ingen kommentarer: