tirsdag 4. oktober 2011

Deilige ost og skinkehorn

Oppskriften på disse deilige ostehornene har jeg fått av venninnen min Benedicte. De er de beste hornene jeg har smakt! Her hjemme bytter vi av og til ut skinken med taco-kjøttdeig, men ost og skinke er min favoritt:)


16 stk

  50g gjær (jeg bruker tørrgjær, for det har jeg alltid i hus)
115g smør
    6dl melk
  1,5ts salt
  1,5ss sukker
  15dl hvetemel (ca)

smelt smør og varm melken, bland disse to og pass på at de er ca 37-38°
bland det tørre sammen med 10dl av melet.
ha i den lunkne smør og melkeblandingen og bland godt sammen. Tilsett resten av melet til deigen akkurat slipper bollen mens du bruker eltekrok. Gjør du dette for hånd, skal deigen ikke være flytende, men du må heller ikke ha i for mye mel.

La deigen ligge i bollen, strø litt mel over og dekk med plast og et hånkle. Sett på en lun plass og la heve i 1 time. (gjerne på varmekabler el)

Når deigen er ferdighevet tømmer du den ut på bordet og delen den i 2 like store biter.
(Her var det jeg kom på at jeg burde blogge dette, og fant frem kameraet:) )

Hver av delene kjevler du ut i en sirkel så stor som du kan uten at den blir for tynn. del den i 8 "pizza-biter" og legg på en skinkeskive og revet ost.

Når du skal rulle de sammen, begynner du ute og tryker sammen kantene, slik at osten ikke renner ut.

form den som et horn og legg den på en stekeplate. spissen trenger ikke ligge ned.

Pensle med egg og strø på valmuefrø- masse valmuefrø...nam nam

Stek midt i ovnen på 250° i 8-10 minutter til de har fått en gylden og fin farge.
 
Det er vanskelig å vente når de er så gode, men pass på, de er VARME!!!

Enjoy

Monica



3 kommentarer:

Fru Keilegavlen sa...

Så koseleg blogg du har! Desse horna såg kjempegode ut, og skal definitivt prøvast ut. Utruleg stilig cowboy kake litt lenger nede og.

Liv tOne åNSE NILSEN sa...

Hvor lenge skal deigen heve ?

Monica sa...

1 time:)