I går var det farsdag, og pappaen her i huset elsker after eight!!!
Derfor måtte vi prøve å lage en kake med denne deilige mintsjokoladen.
Gårsdagen var veldig travel med kretsfinalekamp og andre ting som måtte gjøres, så jeg glemte helt å ta bilder underveis, og av den ferdige kaken....men her får dere se hvordan den ser ut INNI også:)
Oppskrift på After Eight kake:
1) sjokoladebunn:
2 store egg
65 gr sukker
2 ss kakao
1 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
40 gr hvetemel
Sjokolademousse:
2 store egg
2 ss sukker
4 pl gelatin
1 ts kaffepulver
1/2 dl vann
12 After Eight (1/2 pakke)
2 1/2 dl kremfløte
Glasur:
12 sfter Eight (1/2 pakke)
3-4 ss kremfløte
Pynt:
Kremtopper
strøssel
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i de tørre ingrediensene og vend det forsikting inn i røren.
Ha røra i en rund form (24 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 15 - 20 min.
Avkjøl kaken helt i formen.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende kakefat og fest kakeringen rund kaken.
Pisk egg og sukker til sjokolademoussen.
Lag kaffe av kokende vann og kaffepulver.
Smelt After Eight sjokolade sammen med 2 ss av kaffen, enten i vannbad eller i en kasserolle på middels varme.
Rør sjokoladen inn i eggedosisen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
Klem ut vannet fra platene og løs de opp i resten av den varme kaffen.
Avkjøl blandingen til den er lunken og rør deretter dette også inn i eggedosisen. pisk kremfløten tilslutt og ha den også i -Bruk stålvisp så det ikke blir hvite flekker i moussen.
Hell blandingen over bunnen i kakeformen.
Sett i kjøleskapet i 3-4 timer til moussen har stivnet.
Smelt sjokoladen til glasuren sammen med resten av kremfløten.
Avkjøl litt og hell den over kaken.
Sett så kaldt i 1 time.
Løsne kaken fra formen med en varm skarp kniv og pynt den med kremtopper og strøssel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar