fredag 4. desember 2015

Juleklær til gutt

Etter jeg sluttet med bakingen, måtte jeg finne meg en ny hobby. Jeg har en mamma som alltid har sydd mye, så interessen min har alltid vært der uten at jeg har gjort så mye ut av det. Jeg har sydd forskjellige ting oppover, men ikke så mye klær.

5 åringen min er heldigvis ikke for gammel til å bli glad for hjemmesydde klær, og følger spent med når mamma sitter og syr til  han.

Det siste jeg laget til han var en juledrakt, sydd etter mønster fra siste boken til Kristing thorsen, Heilt spesiell.
 

Jeg elsker rødt og hvitt sammen til jul, og mens jeg sydde hadde jeg et klart bildei hodet av hvilke  knapper jeg måtte ha. -Problemet var bare at det ikke var å få tak i, så de måtte jeg lage selv av Cernit leire.


onsdag 7. oktober 2015

Deilige skillingsboller, kanelsnurrer eller kanel i svingene!

Kjært barn har mange navn, men disse bollene er i hvertfall fantastisk gode.
Deilige skillingsboller.
Oppskrift:
1kg hvetemel
2ts bakepulver
180g farin
2ts kardemomme
Bland alt det tørre men hold igjen 100g av hvetemelet
200g smeltet smør
3dl melk
2,5dl vann
bland det våte og varm det opp til 37grader
1pk rød ferskgjær røres ut i væsken
(eller ha i en pose tørrgjær i det tørre)
Hell væsken oppi det tørre i en mikser og la den gå til den er blandet. Ha i resten av melet og kanskje litt til, helt til deigen akkurat slipper bollen.
Dekk med plast og klede og la deigen heve til dobbel størrelse en lun plass.
del deigen i 2 og kjevle hver del ut til en rektangel. Smør på ekte smør og dryss godt med sukker og kanel.
Rull sammen i lengste bredden til en pølse og skjær 3 cm tykke skiver som legges på bakepapir og trykkes litt flat.
Etterhev i 30 min, pensle med egg og strø med perlesukker. (her har jeg brukt perlesukker fra Sverige som er hvitere og mer porøst enn det vi har i norge)
stek på 225grader midt i ovnen i ca 10 min



fredag 24. juli 2015

Druesyltetøy


Et lite tips om noen vil prøve noe nytt!! 



Druesyltetøy er fantastisk deilig! Både på skiver -spesielt sammen med kremet peanøttsmør, og med ost og rødvin. 

Oppskriften er enkel! 
1kg druer
500g sukker, 
saften fra 1 sitron 
3ts Certo


Druene deles i to (fjern stener om du ikke bruker stenfrie druer) 

Druer, sukker og sitronsaft blandes og må stå på kjøkkenbenken i en time slik at saften trekkes ut av druene før de skal kokes.
Kok blandingen på svak varme i en time og bruk så stavmikser til å mose den, ikke så mye at det blir suppe men nok til at det ikke er store klumper. Tilsett 3 ts certo og kok i 10 minutter til. Hell oppi glass eller bokser og du har deilig syltetøy å kose deg med.
Har du ikke prøvd PB&J før er det nå på tide!! Ingenting gir meg mer sommerfølelse enn Druesyltetøy på peanøttsmørskive :) 

God sommer fra regnfulle Vestlandet!



mandag 18. mai 2015

17.Mai. Guttedrakt og rekonstruert Osbunad

Da var 17. mai over, det ble heldigvis ikke så vått som vi fryktet.
I år bestemte jeg meg for å overvinne litt av syskrekken min. Jeg synes nemlig det er skummelt å begynne på ting som jeg ikke er helt sikker på.
Matheo trengte nye klær til den store dagen og pappaen hadde liggende en gammel dressbukse jeg ville sy om. Valget falt på 30 talls newsboy antrekk med knebukse, sløyfe og hatt.
De forskjellige mønstrene fant jeg på pinterest  og jeg har samlet alle her: https://www.pinterest.com/pin/31103053654109233/

Her er Matheo i sin drakt. En liten Emil fikk han høre hele dagen. Men han var kjempestolt av de nye klærne sine.

Her er jentene i sine rekonstruerte Osbunader som er sydd av mormoren og en venninne av meg.

Håper dere hadde en fin dag. 

torsdag 30. april 2015

Konfirmasjon med bling

I år var det yngstejenten sin tur til å stå konfirmant, og hun valgte som søskene sine å gå for humanistisk konfirmasjonsseremoni.

Her er noen bilder fra dagen, og kanskje noen tips for dere som skal pynte til konfirmasjon til en jente som er glad i rosa og bling.
innbydelsene

kvelden før. Alt er klart

Borddekking

Bordkortesker med litt godis i

vaser med bling

Tapasbord

Kakebordet

Kaken til konfirmanten

Panna cotta

gele med vaniljesaus

ostekake og vaniljekjeks og marengkyss

regnbuekake med sjokoladeganache og marengkyss

Konfirmanten bakte selv også

Kusiner og farmor.