Dette er favorittbollene mine og har vært det helt fra jeg var liten! Oppskriften er den samme mamma alltid har brukt og når ungene var små fikk jeg alltid spm fra foreldrene som var med i besøkene om jeg ikke kunne lage disse!!!
De er virkelig deilige, luftig bolledeig med masse deilig vaniljekrem gjemt inni bollen!
50g gjær
200g smør
4 dl H melk
1 dl sukker
1/4 ts hornsalt
1/4 ts salt
1 egg
13-14 dl hvetemel
smelt smøret og ha i melken og varm blandingen opp til 37°
bland alt det tørre med 1L av melet og ha i melke/smørblandingen.
Tilsett siste rest av melet litt og litt til deigen slipper bollen, da er den ferdig....den skal være ganske myk, men ikke klissete.
Deigen skal ikke heves før kjevling
Del deigen i to og kjevle ut et stort rektangel, så tynt som du klarer, men uten at den sprekker.
Bruk pizzaskjærer og del rektangelet opp i ruter på ca 10x10cm.
Ha på en god klatt med vaniljekrem (dersom du ikke lager den selv anbefaler jeg FREIA sin, den er så mye mer smak i enn piano sin!
brett hjørnene inn og klem alle skjøtene sammen slik at bollen blir tett,
Snu opp ned oppi en muffinsform (det går fint an å legge rett på bakepapir også)
Dekk med plast og håndduk og la heve i 1 time
Pensle med pisket egg og strø på perlesukker
Stek på 250° midt i ovnen i 8-10 min
Nam nam..... men pass på! Vaniljekremen er VELDIG varm med en gang de kommer ut fra ovenen.....
1 kommentar:
Mine favortittboller over alle boller. Gode minner fra da jeg var ung tante og barnevakt:)
Klem, tante A.
Legg inn en kommentar