onsdag 27. juli 2011

Rips og solbærsyltetøy

I dag har jeg prøvd enda en ny ting med bærene fra hagen!  Nemlig Rips og solbærsyltetøy!!!


Jeg trodde det tok timesvis å lage syltetøy, så jeg ble veldig overrasket da jeg fant ut det er gjort på noen minutter......-Etter bærplukkingen og rensingen vel å merke!!!

Jeg brukte;
2kg bær, (1,5 kg rips, og 0,5kg solbær)
1dl vann
1kg sukker
1 pk certo syltepulver

Først må jo bærene plukkes og renses.


Ha alle bærene i en panne sammen med 1dl vann.
Kok opp og la fosskoke i 1 min.
Jeg brukte en potetmoser for å mose bærene litt, da jeg ikke ønsket bare hele bær i syltetøyet.
bland Certo godt sammen med 500g sukker og rør inn i bærene.
tilsett resten av sukkeret litt etter litt, Det er ikke sikkert du vil bruke like mye som meg, det kommer an på hvor søtt du vil ha det. Smak litt etter hvert.
når du har tilsatt alt sukkeret du ønsker, rører du godt slik at alt sukkeret løser seg opp.

Hell syltetøyet på rene glass, så fulle som du klarer å fylle de. Sett på lokk og la de stå opp ned til de er kalde.


Dersom du ønsker å sette på etikett, kan du printe ut bildet øverst, eller lage selv.


Smakte nydelig på nystekte vaffler.

Har du laget syltetøy før??

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser godt ut, skal prøve det idag. Passer det med 50/50 av bærene?

Monica sa...

Du kan egentlig bruke akkurat det du vil, det er bare en smakssak. Jeg er ikke så veeeldig glad i solbær, men litt synes jeg er godt for at det ikke skal bli så surt.