Druesyltetøy er fantastisk deilig! Både på skiver -spesielt sammen med kremet peanøttsmør, og med ost og rødvin.
Oppskriften er enkel!
1kg druer
500g sukker,
saften fra 1 sitron
3ts Certo
Druene deles i to (fjern stener om du ikke bruker stenfrie druer)
Druer, sukker og sitronsaft blandes og må stå på kjøkkenbenken i en time slik at saften trekkes ut av druene før de skal kokes.
Kok blandingen på svak varme i en time og bruk så stavmikser til å mose den, ikke så mye at det blir suppe men nok til at det ikke er store klumper. Tilsett 3 ts certo og kok i 10 minutter til. Hell oppi glass eller bokser og du har deilig syltetøy å kose deg med.
Har du ikke prøvd PB&J før er det nå på tide!! Ingenting gir meg mer sommerfølelse enn Druesyltetøy på peanøttsmørskive :)
2 kommentarer:
Ser utrolig godt ut! Sånn ca hvor lang holdbarhet er det på syltetøyet? :-)
Hei! Vi skal prøve oppskriften på druesyltetøyet i dag - men jeg lurer på hvorfor blandingen skal koke en hel time? Er det em spesiell grunn for det?
Mvh Nils Øyvind Kjøl
Legg inn en kommentar