torsdag 10. juli 2014

Personlige gaver

Personlige gaver er noe av det kjekkeste å gi bort synes jeg.
Denne uken har svigermor passet småen  vår som har hatt ferie fra barnehagen.

Idag har de vært med kjæresten hennes ut i seilbåt og fisket. Matheo synes det var stor stas og fikk en svær hyse på over 3kg.

Nå skal de to på seilbåtferie og som takk for hjelpen med pass, lagde jeg reiserekvisita til de med silhouette kutteren min .
Hver sin kaffekopp og hvert sitt vinglass. 

Ankeret fant jeg på google og i photoshop fikset jeg litt på det, slik at jeg fikk plass til navnet på seilskuta inni.  


mandag 7. juli 2014

Sommer og smoothie

I dag var første dagen av Småen sin ferie fra barnehagen. Heldigvis har vi svigermor som stiller opp for å få puslespillet til å gå opp. 
I år skal vi bare ha 2 uker ferie nå i sommer og så reiser vi på en tur til høsten i stedet! Kjipt akkurat nå men veeeeldig deilig til høsten:) 

Matheo måtte derfor bli med meg på jobb idag til svigermor kunne hente han der, men han var ikke lei seg for det, han spratt ut av sengen og kunne ikke komme seg fort nok avgårde! Ikke så rart kanskje når mamma jobber på drømmeplassen for små gutter. 
Med fri tilgang til brannbiler og utstyr brannstang og walkietalkier fikk vi en fin start på dagen! 

Etter jobb var vi og handlet inn for å lage smoothie. En deilig liten lunsj.
Du trenger:
1 stk banan
2 små beger vanilje yoghurt
2dl fryste skogsbær
Smoothiemaskin eller blender
Hiv alt oppi og kjør til en glatt masse. Server i høye glass og nyt!! 

søndag 6. juli 2014

Silhouette Cameo

Det er vel kanskje på tide med et lite blogginnlegg igjen:)
I dag vil jeg fortelle dere om min magiske maskin Silhouette Cameo! Den kan brukes til det meste og i det siste har jeg endelig hatt tid til å leke meg litt med den.

Silhouette er en elektrisk kuttemaskin du kan bruke til å skjære ut alt mulig i veldig mange typer media. Alt fra papir, vinyl, stoff, sukkerpasta og tilogmed metall-leirer.

Det fine med silhouette vs Cricut (en annen kuttemaskin) er at man ikke trenger å kjøpe design eller fonter i kassetter, alt av fonter man installerer på dataen, kan man skjære ut med maskinen. 
Man kan bruke egne bilder som man utlinjer og kutter og man kan finne alle mulige silhouetter ved å google det, eller bruke dingbat-fonter.. som  f. eks et rask google bildesøk på "swirl silhouette"
Alt dette kan hentes inn og brukes til å kutte ut på silhouetten.

Maskinen er enkel i bruk og programvaren er gratis å laste ned. Den virker like bra på mac og PC.
Hos Bikuben koster den kr 2690 


Jeg har brukt den til mye forskjellig, gamle innlegg finner du her: Silhouette ideer

I det siste har jeg laget dette: 
 4 åringen min "spiser" joggebukser til frokost, så det går i billige joggingser fra H&M
Disse er jo litt kjedelige, så her har jeg pimpet de litt med "heat transfer vinyl" eller t-skjorte vinyl.
Den første buksen laget jeg for å matche favorittcapsen hans og samtidig navnemerket jeg den på rumpa med tanke på barnehagen. Her har jeg brukt Silhouette sin hvite glittervinyl.
Bukse nr 2. Designet er fra Silhouette butikken der man kjøpe design ekeltvis for en grei pris, Her alle filene ferdiglaget og de forskjellige fargene er hver sine lag klar til å skjæres ut. Jeg har hatt abbonement der og betalt en viss sum i mnd og kunnet laste ned design verdt mye mer. 
Her byttet jeg ut originalteksten med navnet for å merke buksen i samme slengen.
Denne strykevinylen har jeg kjøpt på ebay.
Prins og Prinsessparty i barnehagen. Her brukte vi silhouette sin glittervinyl og lagde på en krone på magen og en ridder-prins på ryggen. På kronen brukte vi også noen stryke-på diamanter fra silhouette sitt "rhinestone- set" Kronen lagde jeg til Matheo sin 2 års dag. Her har jeg skjært ut bokstavene i stoff med Silhouettemaskinen, og så sydd de på kronen.


Bilen måtte også pyntes litt på:) Her er brukt bilvinyl Oracal 970

Favorittfilmen til meg og minsten er Frost og da måtte jeg lage en guttevenlig drikkeflaske fra filmen siden det meste er basert på Elsa og Anna,
Her har jeg også brukt bilvinyl.

Eldstejenta mi på 16, er reist til Roma i 5 uker som Junior leder (JC) på CISV leir.
Hun måtte jo også få med seg en pimpet drikkeflaske!



Jeg er nok nødt å invistere i mer strykevinyl for det er utrolig gøy å sette sin egen lille prikk over i´en
på kjøpeklær. 



tirsdag 6. mai 2014

Konfirmasjonskake til hestejente

Det er konfirmasjonstid igjen og denne helgen lagde jeg kake, cupcakes og makroner til nabojenten vår.
Hun er en ekte hestejente så bordpynten var basert på det i fargene gammelrosa, lin og brun.


Kaken er krydderkake med ostekrem, dekket av sukkerpasta.
Nederste etagen er laget som et bandanaskjerf med håndmalte detaljer,
 et rep rundt 2. etg og emblem med bokstaven B for navnet hennes på kaken.
Håndlaget figur på toppen. 

Figuren oppå er modellert av sjokoladepasta. Dette var aller første gangen jeg prøvde det, og jeg må innrømme at det var en utfordring i forhold til sukkerpasta som jeg er vant til å jobbe med.

I tillegg designet jeg og skjærte ut cupcake wrappere som matchet kaken,
Med samme emblemet, og i tillegg navnet og datoen på.

Jeg synes dette ble en stilig måte å få frem hesteinteressen på uten at det ble en veldig barnslig kake.
Hva synes du??




tirsdag 15. april 2014

God Påske!!!

Titter bare innom for å ønske dere en god påske!
Jeg har ikke gitt opp drømmen om perfekte makroner, og det nærmer seg!

Disse søte små eggene fylte jeg med to makroner hver og hadde med ett til hver av kollegene mine idag:)
Bare det å tørre og servere makronene er jo et stort fremskritt, og heldigvis ble de godt mottatt!! 

Oppskriften er fremdeles Pascal sin, mens fyllet laget jeg som smørkrem, men i stedet for væske tilsatte jeg opptinte bringebær. Det ble utrolig friskt og godt, og ga en perfekt konsistens inni makronene siden jeg skulle pakke de inn.


tirsdag 25. mars 2014

Makrontrøbbel


Forrige uke bestemte jeg meg for det var på tide å gripe fatt i mysteriet MAKRONER!!!
Disse små rude søte herlighetene som ser fantastisk ut på et kakebord, men som har rykte på seg for å være litt vrien å få til!

Jeg gjorde litt research både på norske sider og på pinterest.
Jeg kom frem til at jeg skulle prøve pascal sin oppskrift, han er tross alt franskmann og kan makroner :)
I tillegg til selve oppskriften, som i og for seg var helt grei, hang jeg meg opp i 2 ting.

1. for å sjekke om de er ferdig stekt skal man kunne løfte makronene opp fra bakebrettet uten at de sitter fast.
2. At fargen lysner under steking så ikke være redd for å bruke farge....

Resultat røre nr 1!enkel å jobbe med, fløt perfekt utover og hevde seg slik de skulle med pene føtter. Men ble noen overstekte brunrosa harde makroner. stekt  10min lengre enn oppskriften tilsa for å klare å løfte de, men enda satt de fast..I tillegg ble de hul inni!


Ny røre, en annen oppskrift denne gangen fra Villa perlesukker. Røren ble alt for tørr og ville ikke flyte fint utover uansett hvor mye jeg rørte i den og slo ut oljen i mandlene...
Resultat røre nr 2 : ikke pene av utseende,fløt ikke ut og fikk topper. Harde og tørre og ganske brune... klarte fremdeles ikke å løfte de...Helt hule under

Røre 3. Tilbake til Pascal sin,,, like fin å jobbe med, fløt fint utover, prøvde å steke på litt høyere temp, men de ble fremdeles ganske misfarget i forhold til fargen jeg ville ha selv om jeg nå tok de utav litt tidligere og de kunne heller ikke løftes....

Nå var jeg ganske desperat, og lei av å bake.. 3 forsøk på to dager er mer enn jeg har tålmodighet til.
Jeg sendte inn en post på facebookgruppen kaker nær deg og fikk mase god hjelp!
Det viste seg at jeg har hengt meg opp i en feil!!! Man skal IKKE løfte makronene når de er varme!!! Tvert i mot, så skal man la de stå i en time etter de er ferdig stekt før man rører dem!!

Ny røre, Pascal sin igjen, masse farge oppi og inn i ovnen. Stekte på litt svakere varme enn han sier i sin oppskrift og tok de ut med en gang jeg kunne trykke på de og de stod fast på de "sprøe" føttene sine.
Satt de til avkjøling og stirret på de i en time før jeg turte å løfte en opp, og VOILA!!!! en spiselig ROSA makron.... for myte nr 2 er heller ikke helt korrekt, de lysner ikke SÅ mye, så skal du ha helt lys pastellfarge må du ikke ha mye farge oppi....

Jeg sier meg fornøyd med resultatet og dropper så mye farge neste gang, da blir de nok helt perfekte!!!!

Konklusjon! Ikke gi opp :)



mandag 10. mars 2014

Chocolate chip cookie dough cheese cake eller stekt ostekake med kjeksdeigbiter og sjokoladeknapper


Denne oppskriften fant jeg på nett og bare måtte prøve!
I helgen ble minstejenten min 14, og da fikk jeg endelig en anledning til å prøve den.

Det er 4 elementer i den, kjeksdeigen med sjokoladebiter, bunnen  selve ostekaken, og garnityr
Vi begynner med kjeksdeigen:

Sett ovnen på 162 grader

Kjeksdeig:
  • 113 gram romtemperert smør
  • 1,25 dl sukker
  • 1,25 dl brunt sukker (trykk det sammen når du måler)
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker om du ikke har)
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 2,5  mini sjokoladebiter. (du finner i bakehyllene mini melkesjokoladebiter, jeg brukte disse)
  • 2,5 dl minisjokoladebiter til røren i tillegg + litt til servering så du trenger 2 poser!!

Rør sammen smør, sukker og brunt sukker.Ha i melken og vaniljeekstrakten.Rør i mel, salt og sjokoladebiter.Røren er litt klissete, men lag små kuler på størrelse med en liten cherrytomat og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Sett de ferdige kulene i frysen mens du lager resten av ostekaken.
bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com



Bunnen 6,25 dl digestive kjeks (ca 3/4 pakke)6 ss smeltet smør(jeg hadde også 1/2 ts kanel i)

Finknus kjeksene i små smuler (putt de i en pose og kjevle over de er en enkel måte)og bland de med det smelta smøret litt og litt til du klarer å forme den uten at den bare smuldrer opp.Trykk den ned i en 25/26 cm stor springform (som du kan åpne) bunnen skal være veldig tynn, og fortsett opp halve høyden av kakeformen. La den stå mens du lager ostekremen.
bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com/


Ostekrem

900gr Philadelphia ost (romtemperert)
2,5 dl sukker
4 store egg
1ts hvetemel
1ts vaniljesukker
2,5 dl rømme (jeg brukte sæterrømme)

På høy hastighet, mikser du sammen ost, sukker, egg og mel til en jevn blanding (få med alt i bunnen)

Ha i vaniljesukker og rømme og bland i akkurat lenge nok til at det er blandet sammen. Ikke overmix, for mye luft i røren kan føre til at kaken sprekker under steking!

Ha halve røren oppi kakeformen med bunnen, og bland inn de frosne kjekskulene og 2,5 dl sjokoladebiter i resten av røren.

Bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com/

Hell denne i formen og prøv å fordele kjekskulene rundt mens du heller slik at alle får en deilig liten bit med kjeksdeig (det er ganske mange kuler så det skal går fint)
Bildet er lånt fra www.the-girl-who-ate-everything.com/


Stek ostekaken på 162 grader, nederste del i ovnen i 1 time. Den skal disse litt i midten når den er ferdig.

Åpne stekeovnsdøren 10-15 cm på gløtt og la den stå en ekstra halvtime etter steking.

Sett på kjøkkenbenken og la den bli helt kald. ( må du sette den i kjøleskap før den er helt kald bør du ikke dekke den til for da vil kondensen gjøre den myk og "soggy"

La den helst stå til avkjøling over natten.

Garnityr.

1 pk kremfløte
1dl melis
mini melkesjokoladebiter

Pisk kremfløte og melis akkurat passe til at den den holder fasongen.
Server en god klatt med krem på hvert stykke og sprinkle med sjokoladebiter.
Kremen er med på å knekke den tunge ostesmaken .

Lykke til!!!








mandag 24. februar 2014

Vinterferie!!!

Det er vinterferie her på vestlandet og i helgen prøvde vi oss i bakkene i Eikedalen. Det ble en våt fornøyelse!! Men 4 åringen var strålende fornøyd og kom fort inn igjen i skistilen fra i fjor!
I løpet av et par turer lærte han seg å svinge litt, så jeg håper vi får mange flere turer i vinter.
Han stod faktisk på slalåm for første gang før han var 3 år!! og fikk fort dreisen på balansen.. Men jeg er litt pysete, så jeg ser jo for meg at han står med sele i mange år enda! Selv om de små lærer fort, eier de jo ikke risikovurdering og konsekvenstenking!!!
Har du små barn som har stått på slalåm, og hvor tidlig kan de egentlig stå uten sele???

På bildet er det storesøsteren på 15 som står med minsten!!

tirsdag 14. januar 2014

Skoleball

Årets store begivenhet er skolens nyttårsball!
 Månder med planlegging, kjoleprøving, avtaler, hemmeligheter, sko, sminke, smykker og glam, toppet seg siste uken, der badet vårt ble omgjort som beautysalong for husets to tenåringjenter!

Det var selvbruningskrem, brune flekker på vask, håndklær og sengetøy, hårfarging med flere flekker, og falske øyevipper som flagret til deg fra gulvet når du satt på do!!
Dagens tenåringer sier bare jeg!!!!!

Dagen for ballet samlet det seg 6 jenter hjemme hos oss som skulle pynte seg sammen! Det var fnising og latter, hårsprayen lå tykt i luften i hele huset og strømnettet var nesten nede av hårfønere, krølltenger, vippetanger, flatejern, pizzaer som skule stekes og studiolysene til det provisoriske hjemmestudioet vi hadde satt opp!

Det er fantastisk å se disse flotte jente kose seg foran kamera og vi knipset vel et par hundre bilder...
Her er noen av de











Det var to trøtte fornøyde jenter som kom hjem, med gangsperr i beina!!! 

: