tirsdag 25. mars 2014

Makrontrøbbel


Forrige uke bestemte jeg meg for det var på tide å gripe fatt i mysteriet MAKRONER!!!
Disse små rude søte herlighetene som ser fantastisk ut på et kakebord, men som har rykte på seg for å være litt vrien å få til!

Jeg gjorde litt research både på norske sider og på pinterest.
Jeg kom frem til at jeg skulle prøve pascal sin oppskrift, han er tross alt franskmann og kan makroner :)
I tillegg til selve oppskriften, som i og for seg var helt grei, hang jeg meg opp i 2 ting.

1. for å sjekke om de er ferdig stekt skal man kunne løfte makronene opp fra bakebrettet uten at de sitter fast.
2. At fargen lysner under steking så ikke være redd for å bruke farge....

Resultat røre nr 1!enkel å jobbe med, fløt perfekt utover og hevde seg slik de skulle med pene føtter. Men ble noen overstekte brunrosa harde makroner. stekt  10min lengre enn oppskriften tilsa for å klare å løfte de, men enda satt de fast..I tillegg ble de hul inni!


Ny røre, en annen oppskrift denne gangen fra Villa perlesukker. Røren ble alt for tørr og ville ikke flyte fint utover uansett hvor mye jeg rørte i den og slo ut oljen i mandlene...
Resultat røre nr 2 : ikke pene av utseende,fløt ikke ut og fikk topper. Harde og tørre og ganske brune... klarte fremdeles ikke å løfte de...Helt hule under

Røre 3. Tilbake til Pascal sin,,, like fin å jobbe med, fløt fint utover, prøvde å steke på litt høyere temp, men de ble fremdeles ganske misfarget i forhold til fargen jeg ville ha selv om jeg nå tok de utav litt tidligere og de kunne heller ikke løftes....

Nå var jeg ganske desperat, og lei av å bake.. 3 forsøk på to dager er mer enn jeg har tålmodighet til.
Jeg sendte inn en post på facebookgruppen kaker nær deg og fikk mase god hjelp!
Det viste seg at jeg har hengt meg opp i en feil!!! Man skal IKKE løfte makronene når de er varme!!! Tvert i mot, så skal man la de stå i en time etter de er ferdig stekt før man rører dem!!

Ny røre, Pascal sin igjen, masse farge oppi og inn i ovnen. Stekte på litt svakere varme enn han sier i sin oppskrift og tok de ut med en gang jeg kunne trykke på de og de stod fast på de "sprøe" føttene sine.
Satt de til avkjøling og stirret på de i en time før jeg turte å løfte en opp, og VOILA!!!! en spiselig ROSA makron.... for myte nr 2 er heller ikke helt korrekt, de lysner ikke SÅ mye, så skal du ha helt lys pastellfarge må du ikke ha mye farge oppi....

Jeg sier meg fornøyd med resultatet og dropper så mye farge neste gang, da blir de nok helt perfekte!!!!

Konklusjon! Ikke gi opp :)



2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Heisann :)

    Kjempefine makroner, likte fargen :)
    Jeg synes passion for baking sin oppskrift er veldig god, jeg hadde litt trøbbel med at de sprakk i toppen under steking, men det var fordi jeg ikke hadde fått med meg at de skulle tørke en time eller to før jeg stekte dem :)

    klem
    marina

    SvarSlett