Du trenger:
bunn:
4 egg
400g melis
400g malte mandler (med skall)
Vaniljekrem: (neste gang kommer jeg til å lage dobbeldose av denne til kaken, så det anbefales)
3 dl kremfløte
1dl sukker
1 vaniljestang
2ss maizena
3 eggeplommer
Fremgangsmåte
Bunn.
Visp en tykk eggedosis av eggene og melisen. Pass på at eggene er romtemeperert,
Visp i minst 5 minutter.
Bland inn malte mandler. Vend forsiktig med slikkepott slik at du ikke trykker ut all luften i eggedosisen.
Ha i en rund form på 25 cm, stek på rist nederst i ovnen 180° i ca 35 min. Da blir den seig og god...
La den bli helt kald for du flytter den over på et kakefat, ellers kan den gå i stykker.... (egen erfaring, jeg er en utålmodig person)
Vaniljekrem
Ha eggeplommene i en bolle med maizena og 1/2 dl av fløten og mix godt, sett så til siden på vent.
Ha resten av fløten, 1 dl sukker, frøene fra vaniljestanger i en panne og kok opp mens du rører hele tiden.
Kok i ca 1 minutt.
Ha 1/3 av denne fløteblandingen oppi eggeplommeblandingen og rør godt.
Hell eggeplommene oppi pannen med resten av fløten og sett tilbake på platen og kok opp igjen til det tykner (ca 1 min) Det kan se ut som det har skilt seg, men ta pannen av platen og rør kraftig.
Hell kremen i en bolle, dekk med plast liggende helt nedpå kremen og sett i kjøleskapet til den blir kald.
Ha kremen oppå mandelbunnen, pynt med nyplukket rips og nyt!!!
Nam nam nam.....Denne kaken var himmels god og forsvant på et øyeblikk. Kake- vips- TOMT!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar