søndag 30. oktober 2016

Sy en fleeceforet hals og lue

Der er blitt kjøligere i luften og på bare  
To uker har vi gått fra T-skjortevær til luevær! Matheo sin yndlingsfarge er gul så han valgte seg en nydelig gul høstjakke, og for å matche den sydde jeg en hals og lue i samme gulfargen som jakken men en herlig blå og turkisfage som kontrast. Både luen og halsen er foret med svart fleece. Mønsteret på halsen finner du på dawanda ved å søke på snuggel . Luen er et gratismønster 
Som heter "Chris beanie" .. Veldig enkelt å sy og utrolig deilig å ha på :) 

mandag 10. oktober 2016

Hopp og sprett og tjo og hei!!!

For en FANTASTISK høst vi har her på vestlandet :) Det fylles på med lykkehormoner i hver solstråle og vi nyter hvert øyeblikk.
I går var jeg på min aller første sopptur. Lovlig seint på året, men jammen fylte vi ikke opp flere beger med sopp. Klassebamsen Teddy passet på !!

Svigermor er heldigvis blitt en soppekspert, og kunne fint fortelle meg at hver eneste sopp jeg fant var giftig! Men Matheo på 6, som har vært på sopptur med farmor før, fant masse kantareller, piggsopp og andre sopper jeg ikke fikk med meg hva het....


Litt niste og lek i skogen måtte vi også ha, og Matheo hadde på seg den nyeste genseren jeg har sydd. Den kunne jo ikke passet bedre inn :) Hopp og sprett og tjo og hei, og fire kvister deler seg så kommer Nøtteliten Her er jeg .
Genseren er sydd av et raglandsmønster fra ottobre. Soppstoffet er fra stoffhafen i tyskland, og jeg visste med en gang jeg så det, at jeg skulle lage noe Nøtteliten inspirert. Teksten og ekornet er skjært ut med silhouette cameo med HTV (tekstilvinyl) fra kreativshop.no.