lørdag 30. oktober 2010

Red Velvet cupcakes

Dette er en versjon av de kjente red velvet cupcakesene.. Ikke hørt om de sier du??? åhhhh,,,da har du gått glipp av en himmels deilig cupcake opplevelse! Disse smelter på tungen og har en fantastisk herlig smak. Du må rett og slett bare prøve.

Disse er jo pyntet til Halloween, men vanligvis er kremen på toppen hvit og utgjør en fantasktisk kontrast til de røde cupcakesene!
Du trenger:

Alle ingredienser bør være romtemperert!
3,5 dl sukker
2 egg
3,5 dl mel
1 ts. natron
0,5 ts. salt
1 ss kakao
3 ss vaniljesukker
1 ss hvitvineddik
1 dl matolje
0,5 dl kremfløte
2 dl rømme
1-2 ss rød gelefarge fra f.eks wilton

Sett ovnen på 175 C

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.


Bland mel, salt, kakao og vaniljesukker godt og sikt det i en bolle før du blander det vekselvis i eggedosisen med alt det våte. Rør til en jevn røre.

Natron og vineddig blander du sammen i et lite glass- pass på det bruser fort opp, og ha det i røren.

Røren har nå en fin rødfarge og er ganske flytende

Det kan være lurt å bruke et muffinsbrett, men hvis du ikke har det, bruk to papirformer utenpå hverandre for å gjøre de litt stivere.

For å få like store muffins er det lurt å bruke en isskje, har du en med "utløserknapp" på, er det lettest.

Fyll formene 2/3 fulle.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 15 min. Du ser de er ferdig når de begynner å slippe kanten på muffinsbrettet.

Pynt med ostekrem eller smørkrem.

Ostekrem:
125 gr Philadelphia ost
60 gr mykt smør (romtemperatur)
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
Miks alt til en jevn krem.

Smørkrem:
100g mykt smør
300gr melis
3ts vaniljesukker 2-3 ss melk
miks alt til en jevn krem.

NAM NAM:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar